Tort de ciocolata

de Miha in Torturi, 27 Ian 2013 | 18008 vizualizari

 

Ce s-o mai lungim... iote si mia :)) Ar vrea el Padre de maine sa o iau iar de la zero, dar nu. :)) O sa stau picior peste picior (am vazut eu in avatar la Dia cum se face :))) ) si va astept. Ia sa vad cine ma ajunge primul?

Va multumesc dragii mei, oameni frumosi. Frumosi la suflet si la chip. Va multumesc ca existati, ca-mi faceti viata mai frumoasa in fiecare zi, ca invat cate ceva de la voi in fiecare zi. Am crescut impreuna cu voi si va dedic acest tort de ciocolata, chiar daca numai virtual, din tot sufletul.

Laura draga imi pare rau ca e negru, dar albul nu ma "prinde"... :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ciocolata amaruie rasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 g unt
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine densa si consistenta. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri cu ulei si se adauga in spuma de albus amestecand usor. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacao, praful de copt si ciocolata rasa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul va deveni ferm la atingere. Cand este gata se scoate cu tot cu hartie pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca, apoi la foc mic pana smantana da in clocot si ciocolata se topeste. Dam deoparte si adaugam untul.  Amestecam pana compozitia se omogenizeaza, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Crema se va intari dar va curge.

Punem cacaoa peste crema de ciocolata, mixam la viteza mica pana se incorporeaza, apoi la viteza mare pana crema devine ferma si pufoasa.

Peste blatul racit punem aproximativ 2/3 din crema, restul pastram pentru ornat. Taiem apoi blatul in 4 fasii egale ca marime.

Nu am poze din timpul prepararii, dar procedeul este acelasi ca la tortul spirala cu ciocolata alba. 

Luam o fasie si o rulam, apoi o punem pe platoul in care vom asambla tortul. Celelate fasii le punem in continuarea primei fasii rulate, formand astfel o spirala mai mare. Finisam si ornam cu restul de crema.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3

COMENTARII (85)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 22:25

delicios

Giana

Giana 1

15.05.2014, 17:09

Arata bestial

babi5

babi5 1

18.12.2014, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!