Tort de ciocolata

de Patricia Iordache in Torturi, 27 Feb 2013 | 3460 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru ziua de nastere a unei cunostinte. Mi-au spus ca le-a placut ;)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru blat (22 cm diametru):
  • - 5 oua;
  • - 5 linguri de apa;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 8 linguri faina;
  • - 2 linguri cacao;
  • Ce ne trebuie pentru CREMA DE CIOCOLATA I:
  • - 250 gr ciocolata cu lapte;
  • - 250 ml frisca lichida;
  • - putin coniac
  • Ce ne trebuie pentru CREMA DE CIOCOLATA II:
  • - jumatate din cantitatea de crema de la CREMA I
  • - un borcan de cirese fara samburi
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • - 300 ml apa;
  • - 150 gr zahar;
  • - arome (eu am pus putin coniac)
  • Ce ne trebuie pentru glazura:
  • - 75 ml apa;
  • - 150 gr zahar;
  • - 150 ml frisca lichida;
  • - 75 gr glucoza (sau Miere ENERGIZANT)
  • - 60 gr cacao neagra;
  • - 15 gr gelatina granulata (preparata conform instructiunilor de pe plic)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Cum preparam blatul:  

Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se formeaza o spuma tare. Se adauga galbenusurile, toate odata, se adauga apa si apoi faina cernuta, putin cate putin amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma captusita cu hartie de copt si se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 min), fara a deschide cuptorul in primele 15 minute!!! Se lasa la racit, se taie in trei discuri.

Cum preparam CREMA I:

Topim pe baie de abur bucatelele de ciocolata si le adaugam in frisca lichida calda, amestecam, lasam la racit, adaugam coniacul si apoi bagam la frigider 3-4 ore pana se incheaga. Se bate cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, mai deschisa la culoare decat cea initiala.

Cum preparam CREMA II:

Luam jumatate din CREMA I si o amestecam cu ciresele din compot (bine scurse).  

Cum preparam siropul:  

Punem la fiert apa cu zaharul pana se topeste. Lasam la racit, apoi adaugam aromele.  

Cum preparam glazura:  

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece. Intr-o cratita cu fundul gros punem apa, frisca lichida, zaharul si glucoza, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam cacao cernuta si fierbem 3 minute amestecand continuu. Se ia de pe foc, se strecoara printr-o sita si se lasa la racit pana ajunge la temperatura de 30-40 grade maxim. Incalzim gelatina pana se topeste (fara a ajunge la fierbere pentru ca se distruge!!) si o turnam calduta peste crema aflata la 30-40 grade. Se lasa la racit si se foloseste cand este complet rece si are o textura densa cat sa poata "curge".  

Cum montam tortul:  

Punem primul disc al blatului, insiropam, punem CREMA I, discul 2 al blatului, insiropam, CREMA II, ultimul disc de blat. Turnam glazura pana acoperim toata suprafata tortului. Decoram dupa bunul plac. Eu am decorat cu fistic si fasii asimetrice de ciocolata neagra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si cafea