Tort de ciocolata

de Adele in Torturi, 22 Mar 2014 | 2864 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru ziua mea :D .

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua.
  • 5 linguri faina.
  • 4 linguri cacao.
  • 2 linguri ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 100 gr zahar.
  • esenta de rom.
  • Crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar.
  • 150 gr unt.
  • 1 esenta rom.
  • 80 gr de cacaoa.
  • Pentru decor:
  • Bignè cumparati.
  • Ciocolata amara.
  • Frisca .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul: Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zahar si ulei,se adauga faina ,cacaoa , praful de copt si esenta de rom .Deoparte se bat albusurile spuma,dupa care le adaugam usor amestecand de sus jos in sus pana se omogenizeaza totul.Se pune intr-o tava cu hartie si se da la cuptor pentru 20-30 min la .180°(tava pe care am folosit-o eu era dreptunghiulara de diametru 24 ).

Crema: Se pune o cratita cu un pahar de apa pe foc Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana devine spuma ,asezam vasul pe cratita si continuam sa amestecam pe baie de aburi .Cand compozitia devine spumoasa se da la o parte si se adauga cacaoa si esenta de rom.Intr-un alt vas mixam untul cu 2 linguri de zahar pudra,pana devine cremos .Peste unt punem crema care trebuie racita si amestecam bine.

Sirop: un pahar de apa 4 linguri de zahar si o jumatate de esenta de rom.

Blatul racit bine il taiem in doua si il insiropam bine,punem crema si cealalta parte de blat pe care o insiropam.

Pentru decor: Imbracam tortul in ciocolata (200 gr de ciocolata cu 50 de ml de frisca lichida sau lapte + 50 de gr  de unt ,topita pe foc mic) .

Oprim doua linguri de ciocolata prin care trecem bignè cumparati (pe care ii puteti si umple ).

Se orneaza dupa placere :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

laura_n 1

23.03.2014, 11:47

de ce ai scris invers la multi ani? )))

Adele 1

23.03.2014, 12:06

Nu am scris invers dar poza e facuta cu web cam si se vede invers

MIUTA 1

28.03.2014, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata