Tort de ciocolata

de Andreea Baraboi in Torturi, 21 Iul 2014 | 944 vizualizari

 

Cum ieri in viata mea a fost un eveniment foarte important . adica au venit pt prima data nasii mei care ma vor cununa peste 2 saptamani, Si stiind ca nasei mele ii place foarte mult ciocolata am decis sa fac acest tort special pt ea. Au fost foarte incantati cum desigur a fost si sotul, socrii , parintii si nasul. Noi ne-am bucurat de acest tort si ne-a racorit deoarece cu atmosfera de afara si dupa un pranz copios a functionat perfect ca desert.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana si 3 sferturi de faina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana cacao
  • jumatate cana unt topit
  • 2 oua
  • o cana apa fierbinte
  • o lingurita jumate praf copt
  • o lingurita jumate bicarbonat sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amara
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta
  • ORNAMENT
  • Jumatate ciocolata alba rasa
  • pasta de martipan
  • plus colorant alimentar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul:

Intr-un bol adaugam asa: faina, cacaoa, zaharul, untul topit, laptele, bicarbonatul, praful de copt, ouale,si esenta. Amestecam bine toate ingredientele si continuam asa cel putin 3 minute dupa care adaugam apa fierbinte, amestecam initial cu o lingura de lemn dupa care batem cu mixerul 5 minute. Nu  va speriati daca compozitia rezulta putin lichida deoarece asa trebuie sa iasa. 

Am luat aceasta reteta de pe blogul JamilaCuisine. 

Foc potrivit circa 50 minute. Blatul este bine de  taiat a  doua zi 

Crema:

Ciocolata o vom rupe cubulete mici peste care adaugam frisca lichida si le lasam la foc foarte mic sa se topeasca dupa care o dam la rece. 

Batem frisca bine cu mixerul, dupa care incepem sa o incorporam in compozitia care deja este rece de la frigider cea cu ciocolata. Pana obtinem un mousse de ciocolata . 

Blatul il vom taia in 3 dupa care vom proceda in felul urmator. 

Eu blatul nu l-am insiropat deoarece este foarte moale si l-am lasat fara ornament la frigider pt o noapte. 

Peste fiecare blat taiat adaugam  mousse-ul de ciocolata care l-am intins  foarte bine pe foaia de blat si asa am continuat pana la ultimul blat.

Dupa cum v-am zis si mai sus l-am lasat o noapte la rece .

A dupa zi am format floricelele de martipam care le-am dat culoare cu colorant alimentar si le-am dat la rece pana e gata tortul.

Pe marginile  tortului eu l-am ornat cu ciocolata rasa  cu o zi inainte si data la rece  dar se poate folosi  fulgi de migdale sau ce doriti Dvs .

Pentru partea de sus a  tortului eu am folosit poosul in forma de  stea  cu care am format circa nu stiu cate stelute :))))))

Iar peste aceste stelute am decorat cu floricele de  martipan . Acesta este tortul meu , sper sa va placa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata 333146
retete culinare - Tort de ciocolata 333147
retete culinare - Tort de ciocolata 333148
retete culinare - Tort de ciocolata 333149
retete culinare - Tort de ciocolata 333150
retete culinare - Tort de ciocolata 333151
retete culinare - Tort de ciocolata 333152

COMENTARII (7)

alilianaa 1

21.07.2014, 14:28

delicios

Andreea Baraboi 1

21.07.2014, 14:41

multumesc tuturor

Rocsi 1

21.07.2014, 21:52

Frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55