Tort de ciocolată

de Alina26 in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 2309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg făină
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1/ 2 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 1 plic " Crema pentru prăjituri de la Dr.Oetker de ciocolata"
  • 250 ml lapte
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 esența de rom
  • 5 felii de ananas din compot
  • Glazura:
  • 100g ciocolata amăruie / sau cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată:

Blatul:

Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand incet cu o slatula. Punem faina, praful de copt, cacaoa in ploaie si cernute amestecand incet cu o slatula. Punem compoziția intr-o tava (36 cm diametru) unsa cu ulei și tapetata cu faina. Dam lacuptorul încins la 180de grade pentru 30 de minute.Facem proba cu scobitoarea si lasam sa se răcească in cuptor.

Crema :

Punem toate ingredientele într-un bol si mixam la început cu viteza mica apoi cu viteza mare timp de 5 minute.Dam la rece.

Glazura :

Punem ciocolata rupta bucati la topit la baie marin.

Cand s-a topit luam de la  foc si punem frisca lichida mestecând incet pana devine o omogena si lucioasa. 

Siropul :

Punem apa si zaharul la încălzit, până se topește zaharul, apoi adaugam cacao și mestecam pana se dizolva toata cacao. 

Asamblare:

Taiem blatul in doua Insiropam bine și intindem crema lasati 5 lg de crema pt ornat obtional ) si ananasul taiat bucatele. Punem cealaltă jumătate de blat si insiropam cu siropul rămas. Intindem glazura, ornam cu crema ramasa si bomboane de ciocolata. (Daca aveti). Dati la rece înainte de a fi servit. Pofta buna! !!!!!!!

 

TIPS-URI

1

Glazura sa o faceti inainte sa asamblati torul.Daca il faceti inainte e posibil sa se intareadca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolată 350470
retete culinare - Tort de ciocolată 350471
retete culinare - Tort de ciocolată 350472
retete culinare - Tort de ciocolată 350474
retete culinare - Tort de ciocolată 350477
retete culinare - Tort de ciocolată 350479
retete culinare - Tort de ciocolată 350482
retete culinare - Tort de ciocolată 350485
retete culinare - Tort de ciocolată 350488

COMENTARII (21)

Alina26 1

05.11.2014, 11:15

multumesc mult pentru aprecieri!!!!

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:23

Alina26 1

15.11.2014, 17:20

Mulțumesc! !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L