Tort de ciocolata

de Aletta in Torturi, 6 Apr 2015 | 10933 vizualizari

 

Ca tot vine Pastele,vreau sa impartasesc cu voi un tort foarte bun de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • cacao
  • 6 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie.

Se separa albusurile si se bat spuma tare.

Treptat se adauga cele 5 linguri de zahar.

Se adauga galbenurile cu praful de copt stins cu zeama de lamaie,se amesteca usor  apoi se adauga si faina amestecata cu cacaoa.

Se coace 20-30 min in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu. Se fac 2 blaturi si se lasa la racit. 

Pentru crema: 6 oua intregi se bat cu 250 g zahar pana se albesc.Intr-o cratita se pune apa la fiert.

Cand da in clocot se pune crema de oua pe aburi si se amesteca continuu pana cand crema devine lipicioasa.

La final se adauga 2-3 linguri de cacao.

Se i-a de pe aburi si se lasa la racit.

Se bate spuma 300 g unt tinut la temperatura camerei si se adauga treptat crema complet racita.

Fiecare blat se taie in 2.si ne rezulta 4 foi de blat.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat cu un sirop din apa calduta cu o lingura de zahar si esenta de rom.

Se imbraca tortul si se lasa de pe o zi pe alta. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu