TORT DE CIOCOLATA

de trifadalia in Dulciuri, 11 Aug 2016 | 155 vizualizari

 

Tort aniversar

 

INGREDIENTE

  • Blat:6 oua, 250g zahar, 300g faina, 1 plic praf de copt, 10 linguri apa, 2 plicuri zahar vanilat. Crema: 250g unt(sau 1 Rama sau 1 Delma), 50g ciocolata menaj, 100g zahar praf. Sirop:6 linguri zahar, 150ml apa, 1 esenta rom(vanilie, lamaie) Decor:300 ml frisca Hulala, flori decorative de zahar 150 g ciocolata neagra menaj, 2 linguri ulei.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CIOCOLATA:

   Pentru blat: se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se aduga zaharul vanilat cele 10 linguri apa si faina amestecata cu praful de copt.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia de mai sus.Se coace intr-o forma rotunda de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, timp de 30-35 minute. Se lasa sa se racesca putin in forma apoi se indeparteaza hartia de copt.Eu fiind cu etaj am mai facut un blat pentru a putea sa il etajez. In timp ce se coace blatul se face siropul si crema.Pentru sirop se pune la caramelizat zaharul pana are o culoare maronie inchis se adauga apa si se fierbe inca cateva minute pana se topeste zaharul.Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit. Pentru crema se mixeaza untul cu zaharul bine si se adauga ciocolata razuita pe ochiurile mici ale razatoarei. Frisca se bate bine pana se intareste.   Blatul de tort se taie in trei parti pe orizontala, se insiropeaza cu siropul si se umple astfel: o foaie de blat, 1/2 crema, un strat subtire de frisca, a doua foaie de blat,1/2 crema, un strat subtire de frisca si la urma a treia foaie de blat. Se toteste ciocolata si pune si uleiul si se pune asa calda peste tort in partea de sus.Se lasa la intarit si racit timp de 1 ora. Apoi se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza
 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!