Tort de ciocolata

de jolygina in Torturi, 15 Iun 2010 | 5825 vizualizari

 

un tort cu gust delicios ca in vremurile vechi

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 200g unt moale
  • 160g faina
  • 200g zahar
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 250g frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gem de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa

dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min

crema

punem frisca si ciocolata pe foc pana se topeste ciocolata amestecam avand grija sa nu se prinda ,dupa care punem si cele 2 linguri de zahar pudra,luam aceasta compozitie de pe foc si o batem cu mixerul pana capata o culoare lucioasa ,adaugam si esenta de rom dupa care dam la frigider pentru 30min

cand s-a intarit crema taiem blatul de tort in trei si insiropam fiecare foaie dupa care il umplem cu crema si ornam dupa preferinte ,eu l-am ornat cu frisca

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

jolygina 1

05.10.2010, 01:09

multumesc ,intradevar este unu dintre torturile noastre preferate este foarte gustos

ela 1

05.10.2010, 01:14

ei,in sfarsit iti vedem si noi fatza

jolygina 1

04.09.2011, 17:49

cea a baitului

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe