Tort de ciocolata

de pana_luminita in Torturi, 4 Aug 2010 | 3758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  •  12 oua
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 5 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar
  • margarina un pachet
  • esenta de rom
  • lapte 300 ml
  • marscapone 250 gr  
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 5 ling zahar
  • glazura:
  • 500 gr ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor pt 35 minute.

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3
Tort de ciocolata-4
Tort de ciocolata-5
Tort de ciocolata-6
Tort de ciocolata-7
Tort de ciocolata-8
Tort de ciocolata-9

COMENTARII (24)

pana_luminita

pana_luminita 1

18.12.2010, 08:07

va multumesc mult pe urarii nu v-am uitat nu prea am avut timp sa bucataresc ! va multumesc

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 19:19

Cris2711

Cris2711 1

12.02.2011, 16:11

arata supertare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24