Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 12396 vizualizari

 

Un tort de ciocolata propus de Mihaela. Nu ca arata super?

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200gr smantana
  • 200gr lapte condesat
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1,5 pahare faina
  • 2 linguri mari cacao
  • CREMA
  • 500gr smantana
  • 1pahar zahar pudra
  • prune uscate (dupa gust)
  • miez de nuca dupa gust
  • 2-3 linguri coniac
  • GLAZURA
  • 75 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • frisca lichida 25 ml
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Mihaela Balan:

Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.

Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.

Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se lipeste)5-6 linguri de aluat

coacem la 190 grade pana se remeneste.

in restul aluatului se adauga cacao,se amesteca bine.foarte important cacaoa se cerne inainte de afi pusa.se pune restul de aluat in forma si se coace pana cand atunci cand bagam o scobitoare(ca sa controlam daca e gata) iese uscata.Coacem la fel la 190 grade

Dupa ce e gata asteptam sa se raceasca si-l taiem in cubulete de 3 cm.


Amestecam cubuletele cu crema foarte atent,si toata compozitia data o asezam pe foia facuta prima,bagam la frigider pt 15-20 min.


Glazura se prepara astfel:se topeste ciocolata,untul,mierea si frisca la baia mare,pana obtinem o masa uniforma.


Ornam cu glazura deasupra!

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27