Tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 33254 vizualizari

 

F.usor de preparat si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :blat - 3 oua6 linguri zahar110 gr. faina75 gr. ciocolata alba topita
  • Crema :500 gr. ciocolata alba menaj400 ml.frisca lichida500 gr. mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si frisca:

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit.


Batem ouale cu zaharul cca 10 minute.Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua.Adaugam si ciocolata topita.Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade.Scoatem blatul din forma si lasam la racit.


Facem crema : ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie.Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute.Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, amestecam pana la omogenizare.Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).


Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa cum avem chef si inspiratie.Eu am pus niste triunghiulete facute din cioco cu lapte, margelute decor si am pudrat cu cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata alba si frisca 3945
retete culinare - Tort de ciocolata alba si frisca 3946
retete culinare - Tort de ciocolata alba si frisca 3951
retete culinare - Tort de ciocolata alba si frisca 3953
retete culinare - Tort de ciocolata alba si frisca 3955

COMENTARII (11)

Cris2711 1

02.05.2011, 21:01

o opera de arta

dariaraisa 1

17.06.2013, 22:27

dimensiunea formei?

babi5 1

08.11.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!