Tort de ciocolata alba si zmeura

de leoflori in Torturi, 30 Iun 2009 | 5882 vizualizari

 

usor de facut si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Crema : 300 gr. ciocolata alba 400 ml. frisca lichida 300 gr. zmeura     Blat : 150 gr. ciocolata amaruie 40 gr. unt 4 albusuri 2 galbenusuri 100 gr. zahar 60 gr. faina 1 varf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si zmeura:

Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.



La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..

Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.

Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.

Crema : Se topeste ciocolata la bain-marie. Se adauga si frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza iar ciocolata e topita complet.

Se lasa la racit. Nu va speriati daca este subtire, dupa 10-12 ore la frigider se intareste.

forma de tort o acoperim cu folie alimentara, asezam zmeura spalata si scursa bine.Turnam compozitia de cioco+frisca care s-a racit si s-a ingrosat putin.

Se pune blatul si se da la rece 12 ore. A 2-a zi se rastoarna pe un platou, se dezlipeste folia cu grija.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata alba si zmeura 5255
retete culinare - Tort de ciocolata alba si zmeura 5256
retete culinare - Tort de ciocolata alba si zmeura 5258
retete culinare - Tort de ciocolata alba si zmeura 5260
retete culinare - Tort de ciocolata alba si zmeura 5261

COMENTARII (1)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:34

ooo ce bunatate cum de nu ai comentarii la o asa minunatie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11