Tort de ciocolata cu 2 creme

de silvi0ara in Torturi, 13 Feb 2010 | 5604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 225g ciocolata amaruie
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 350g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • 300ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 2 linguri coniac,sau lichior de ciocolata
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 400g ciocolata alba
  • 50g unt
  • 250ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • Sirop:
  • 100g zahar
  • 150ml apa
  • 2 linguri coniac
  • Pentru decor carlionti de ciocolata:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 2 portocale glazurate,pentru care avem nevoie de:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu 2 creme:

Blatul:

Se unge mai intai o tava de tort si se tapeteaza cu hartie pergament, cu diametrul de 23 cm.Apoi se preincalzeste cuptorul la 180gC.

Intr-o craticioara se topeste ciocolata la bain marie.Apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga 1 lingura de zahar si se bate bine ca la bezea.

Untul se freaca bine cu cealalta lingura de zahar,vanilia si praful de sare,pana devine pufos.

Se toarna in unt apoi galbenusurile pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi ciocolata in amestecul de unt.Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de portocala,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia in forma de tort si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.Se incearca cu scobitoarea.Se lasa la racit,apoi se taie in trei straturi orizontale.

Se face un sirop clasic din zahar,apa si coniac,cu care se insiropeaza fiecare felie de blat.Dar atentie,nu puneti prea mult sirop,sa nu rupeti foile cand le montati.

Crema de ciocolata amaruie cat si cea alba se fac la fel:

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati,untul si frisca lichida si puneti pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar sa nu fiarba.Se adauga la crema neagra si cele 2 linguri de coniac.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se bate cu mixerul pana devine o crema pufoasa.

La fel se procedeaza si la crema alba,doar ca nu se adauga coniac.

Montarea:

Pe un platou se pune prima foaie de tort,se adauga crema de ciocolata,mai putin 2-3 linguri care se pastreaza pentru invelirea tortului.Se intinde uniform,se pune a 2 foaie,se pune crema alba,se intinde frumos,iar la sfarsit se pune si ultima foaie.Tortul se imbraca cu crema neagra pastrata.Acum se orneaza in functie de gusturi.

Eu am pus portocale glazurat,si carlionti de ciocolata.Si am imbracat tortul in 2 foi de ciocolata,jumatate alb si jumatate negru.

Pentru a face foile de ciocolata,am procedat astfel:

100g ciocolata amaruie

100g ciocolata alba

2 foi de pergament taiate cat inaltimea tortului.

Se topeste ciocolata amaruie la bain marie si se toarna calda pe prima foaie de pergament si se intinde pe toata lungime hartiei,apoi asa calda se infasoara pe jumatate de tort si se baga apoi tortul la frigider pana ce ciocola s-a intarit.Se scoate tortul si cu grija se indeparteaza hartia de pergament.La fel se procedeaza si cu ciocolata alba.Se pune pe cealalta jumatate a tortului,se lasa sa se raceasca si se scoate hartia cu grija sa nu rupeti ciocolata.

Pentru glazurare portocale:

Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.

Carliontii de ciocolata:

Se topeste ciocolata,apoi se toarna pe o tava de copt intainsa.Se lasa sa se raceasca.

Faceti carliontii tragand cu un cutit pentru branza deasupra ciocolatei.Presarati pe suprafata tortului.

 

COMENTARII (3)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

13.02.2010, 16:37

excelenta combinatie de cioco neagra si alba...........imi place

Teo

Teo 1

14.02.2010, 19:42

Silvioara, tare harnica mai fusesi astazi; mai opreste-te ca nu mai am saliva!

rivka

rivka 1

19.02.2010, 20:57

minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24