Tort de ciocolata cu alune de padure

de Rux in Torturi, 19 Aug 2012 | 2430 vizualizari

 

Imi doream de multa vreme un tortulet facut in casa cu ciocolata si alune de padure si l-am gasit la LIlik,....multumesc tare mult draga mea, e deosebit de gustos si l-am servit impreuna cu prietenii mei ca pe un tort glace cu inghetata alaturi...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingura de rom
  • 1 esenta de rom
  • Siropul:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu alune de padure:

Cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa, reteta nu se abate foarte mult de la original:

http//www.bucataras.ro/retete/tort-cu-alune-de-padure-si-ciocolata-35301.html

Ideea de blat  delicios cu alune am inteles ca e preluata de la Miha...deci iti multumesc si tie draga mea!

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare si zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul ( ca la maioneza), se adauga esenta de rom, vanilia si se amesteca cu spuma de albus.

Se adauga, faina, cacaoa si praful de copt apoi alunele macinate.

Se coace blatul in forma de tort( tapetata cu hartie de copt) pentru 40 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste se verifica cu scobitoarea. ( la mine a durat mai mult pana sa fie gata desi tava mea a avut aceeasi dimensiune 26  cm, probabil e in functie de felul cuptorului.

Se lasa la racit si se taie in trei.

Intre timp se prepara crema.

Pe foc se pune frisca, apoi untul si se da un clocot, apoi se ia de pe foc si se topeste in compozitie ciocolata. Se adauga si romul si esenta.

Cand crema de raceste se mixeaza bine pana devine o crema fina si densa. Intre timp a stat si la rece.

Siropul l-am preparat incalzind usor apa, topind in ea zaharul, romul  si aromele. L-am racit apoi.

Glazura am pregatit-o dupa ce tortul a fost asamblat.

Pentru a face glazura incalzim laptele si in el topim ciocolata. Turnam peste tort cand se raceste.

Pentru a monta tortul, asezam pe un platou primul strat de blat il insiropam, ungem cu crema, apoi din nou blat din nou insiropam si punem crema, si ultimul blat il insiropam si turnam glazura.

Il decoram dupa inspiratie. Eu am imbracat marginea cu alune si l-am lasat o noapte la rece.

Il servim a doua zi  cu placere alaturi de cei dragi..e delicios! Inca o data multumesc draga mea Lilik!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174141
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174142
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174143
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174144
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174145
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174146
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174147
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174148
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174149
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174150
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174151
retete culinare - Tort de ciocolata cu alune de padure 174152

COMENTARII (44)

iri_iri 1

20.08.2012, 16:41

mmmmmm ,ce as vrea si eu o feliuta

mena29 1

20.08.2012, 20:23

Rux 1

22.08.2012, 16:30

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L