Tort de ciocolata cu crema de cocos

de adela1981 in Torturi, 11 Mar 2012 | 5139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri  pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema;
  • 2 oua  
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 ml frisca
  • 2  linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  •  2 linguri apa
  • 1/2 esenta de migdale
  • Ornat:
  • 50 gr nuca de cocos  
  • 1 lingurita  cacao
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema de cocos:

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu  zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao.  Mixam, apoi adaugam praful de copt  si o lingura de faina. Batem albusurile cu cele  8 linguri de  zahar, pana ce devine o spuma tare. Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam  3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina,  apoi amestecam restul de albusuri.  Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit  si se taie in trei.

Pentru crema,  batem ouale  cu zaharul  pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta.  Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale

Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua,  se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat).  Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao,  floricele.

 

TIPS-URI

1

Am folosit oua de casa, de acea este mai galbuie crema, daca folositi oua de comert, s-ar putea sa nu iasa crema mai galbena :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151004
retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151005
retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151006
retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151007
retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151008
retete culinare - Tort de ciocolata cu crema de cocos 151009

COMENTARII (39)

Laly 1

15.03.2012, 12:54

Adela La Multi Ani,multa sanatate bucurii si fericire

LUK 1

15.03.2012, 16:52

La multi ani cu sanatate!

Cris2711 1

15.03.2012, 17:43

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S