Tort de ciocolata cu dulce de leche

de Poliana in Torturi, 9 Aug 2013 | 5317 vizualizari

 

Daca am promis ca vin cu tort iata ca ma tin si de promisiune, V-am adus un tort ciocolatos, si dulce, dulce care merge bine alaturi de un pahar cu apa rece ;)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 100 gr unt moale
  • 150 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 170 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 200 ml iaurt

Crema

  • 300 gr dulce de leche
  • 200 gr crema de branza
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Decor

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr smantana dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu dulce de leche:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica. Punem iaurtul si din nou amestecam pana la omogenizare. Adaugam si restul de faina si mixam tot la viteza mica.- daca aluatul vi se pare prea dens, puteti sa adaugati 2-3 linguri de lapte in compozitie pentru a-l mai fluidiza putin. La final adaugam extractul de vanilie si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort cu diametru de 20-21cm. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa aproximativ 15 minute il scoatem din cuptor si-l mai lasam 10 minute la racit in tava apoi putem sa il transferam pe un gratar.
Blatul de tort il vom felia doar dupa ce s-a racit complet. Il taiem in 3 felii (aproximativ) egale si trecem la crema.
Daca ati achizitionat dulce de leche de aici treaba pentru crema este chiar foarte usoara. Smantana dulce pentru frisca o mixam bine. Dupa 1 minut adaugam zaharul pudra si mixam bine de tot pana cand se transforma intr-o frisca bat. 
Masuram 300gr de dulce de leche. Incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza mica si treptat marim viteza. Mixam pana cand devine cremos. Adaugam si crema de branza treptat peste dulcele de leche si continuam mixarea. La final incorporam frisca in crema noastra caramel. Vom obtine o bunatate de crema pe care trebuie sa o dam pentru cel putin o ora la frigider (nicidecum sa o mancam :P).
Asamblarea e din nou usoara. Punem pe fiecate blat cate 2-3 linguri de crema iar la final ornam tortul cu crema ramasa. Cat timp pregatim glazura dam din nou tortul la rece.
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe foc mic/bain marie iar apoi turnam glazura deasupra tortutlui si o lasam cu curga putin pe margini. Si cu asta gata tortul! Nu m-am complicat cu ornarea tocmai pentru ca a fost un tort facut din dorinta de a avea ceva 'dulce' in casa...fara un motiv anume :) Voi puteti sa-l ornati/dichisiti dupa bunul plac pentru a-i da un aer mai festiv. 
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu dulce de leche 250698
retete culinare - Tort de ciocolata cu dulce de leche 250699
retete culinare - Tort de ciocolata cu dulce de leche 250700

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

11.08.2013, 11:52

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 18:56

delicios

Adele 1

25.06.2014, 13:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S