Tort de ciocolata cu frisca

de alilianaa in Torturi, 16 Iun 2013 | 5126 vizualizari

 

Tort aniversar pentru un nepotel drag, Adi.
In consecinta, nu avem in prezentare foto cu sectiunea tortului. Va asigur ca a aratat bine si a placut celor prezenti.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • un ou
  • 7 linguri zahar
  • 150 g unt
  • o jumatate tableta de cicolata
  • 2 linguri cacao
  • o jumatate de plic gelatina
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml apa
  • frisca -200 ml
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri unt,
  • o jumatate tableta ciocolata,
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful de copt, cacaoa si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.

Am asezat o hartie de copt intr-o forma rotunda, am pus aluatul  si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...

Crema:  Oul se bate bine cu zaharul pana se obtine o crema. Se pune pe baie de aburi  impreuna cu untul, ciocolata. Cand se leaga bine se adauga cacaoa si esenta de rom.  Se mixeaza bine. La final se pune jumatate de pachet de gelatina dizolvata. Se mixeaza, se da la rece.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, cand este gata se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se da la rece.

Frisca
: se bate.

Sos de ciocolata: intr-o craticioara cu fund dublu se pune pe foc untul cu ciocolata si 2 linguri mici de apa. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza bine. Se da la rece.

Asambalarea: tortul se taie pe jumatate rezultand doua foi de tort.

Blatul se baza se insiropeaza bine, se pune crema, a doua foaie, se insiropeaza, se finiseaza putin. Se da la rece pentru 10 minute. La urma se pune sosul de ciocolata dupa inspiratie ( eu l-am pus cum m-am priceput),  si frisca.

Se da la rece cateva ore bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema si trandafiri de ciocolata