Tort de ciocolata cu frisca si zmeura

de RuxyRux in Torturi, 10 Mai 2012 | 6140 vizualizari

 

Reteta am vazut-o acum doua zile la Paprika Tv ( sa traiasca... ca mult ma mai inspira) si mi-a ramas in gand....azi am pus-o in practica...e o nebunie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata topita( am pus neagra cu 60% cacao, mi se pare mult mai blanda)
  • 125 gr unt moale
  • 6 oua
  • 100 gr zahar brun(6- 7 linguri)
  • 75 gr zahar brun( in jur de 3 linguri)
  • 50 ml lichior( eu am pus Pina Colada, sau puteti pune Quantro sau alt lichior))
  • vanilie extract( sau esenta)
  • coaja de portocala
  • frisca( 300 ml batuta) si zmeura( eu am avut 3 cutii)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca si zmeura:

Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine.

Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma.

Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar., amestecam bine cu o lingura, punem si coaja de portocala, vanilia, lichiorul, apoi adaugam ciocolata cu unt bine amestecata.

Din spuma de albusuri, luam cateva linguri si punem peste compozitia de galbenus, amestecand usor, apoi o adaugam pe toata, se amesteca cu rabdare, cu miscari bruste si mari, prin invaluire. Se pune la baza formei hartie pergament, se toarna compozitia si coacem tortul la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Scoatem si lasam la racit, nu ne facem nici un fel de grija daca tortul se va lasa in mijloc, acolo cand se va raci vom pune frisca fara sa il bibilim prea mult( chiar nu e necesar ), si apoi vom aseza zmeura. Acest tort este atat de delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata