Tort de ciocolată cu marshmallow

de elucubratiiculinare in Torturi, 20 Iul 2012 | 4687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 50 g ciocolată neagră min 50% cacao,
  • 1 lingură cacao,
  • 200 ml lapte bătut,
  • 200 g făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 175 g marshmallows,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 linguri zahăr pudră,
  • 2 albușuri de ou,
  • 1 borcan dulceață zmeură,
  • 200 g frișcă.

Sirop:

  • 250 ml apă și 3 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată cu marshmallow:

Pentru blat:
Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt.
Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde.
Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul.
Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul.
Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt).
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt.
Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul.
Se lasă la răcit.
Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr.
Blatul se taie în două.
Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută.
Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață.
Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor.
Pregătim glazura de marshmallow.
Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc.
Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite.
Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură. 
Se păstrează la rece până la servire.
Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată cu marshmallow" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată