Tort de ciocolată cu marshmallow

de elucubratiiculinare in Torturi, 20 Iul 2012 | 1779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 50 g ciocolată neagră min 50% cacao,
  • 1 lingură cacao,
  • 200 ml lapte bătut,
  • 200 g făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 175 g marshmallows,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 linguri zahăr pudră,
  • 2 albușuri de ou,
  • 1 borcan dulceață zmeură,
  • 200 g frișcă.

Sirop:

  • 250 ml apă și 3 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată cu marshmallow:

Pentru blat:
Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt.
Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde.
Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul.
Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul.
Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt).
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt.
Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul.
Se lasă la răcit.
Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr.
Blatul se taie în două.
Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută.
Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață.
Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor.
Pregătim glazura de marshmallow.
Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc.
Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite.
Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură. 
Se păstrează la rece până la servire.
Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără).

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolată cu marshmallow 170863
retete culinare - Tort de ciocolată cu marshmallow 170864

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

21.07.2012, 08:22

Delicios

iri_iri 1

21.07.2012, 15:42

Sim0na 1

22.07.2012, 13:56

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D