Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni

de ama in Torturi, 2 Iun 2010 | 8647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluatul
  • 200 grame unt foarte moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 85 grame de cacao
  • 140 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 4 oua
  • crema
  • 500 grame mascarpone
  • 85 grame zahar pudra
  • cateva lingurite de cafea tare
  • ciocolata pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni:

Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt, dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu textura de burete.

Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.

Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.

Pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe tort.

Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.


Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e sezonul si cu capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar fara coacere