Tort de ciocolata cu rodii

de Patty in Torturi, 29 Ian 2016 | 4280 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    • 4 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 120 gr zahar
    • 150 gr faina alba
    • 100 gr ciocolata negra
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 120 ml lapte
    Ingrediente pentru crema:
    • 300 gr ciocolata neagra
    • 150 gr unt
    • 200 ml frisca
    • 120 gr zahar tos
  • Pentru decor:

rodie; finetti stick; rafaello;

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu rodii:

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le amestecam cu mixerul. Apoi la final incorporam cu grija albusurile spuma pentru o compozitie aerata.

Turnam compozitia in tava si o introducem la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp pregatestim crema. Topim untul cu ciocolata si zaharul in bain marie. Incorporeaza frisca si amestecam bine. 

Dupa ce blatul se raceste,il scoatem din forma si il taiem in trei parti egale.

Punem primul strat de blat,adaugam crema si seminte de rodie,apoi al 2-le strat si tot asa. La final imbracam bine tortul cu crema si ii punem in jur un grilaj de ciocolata.Ornam deasupra cu ciocolata,rodii si decor punem rafaello si Finetti Stick.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata