Tort de ciocolata cu rodii

de gospodariu in Torturi, 29 Ian 2016 | 1690 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    • 4 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 120 gr zahar
    • 150 gr faina alba
    • 100 gr ciocolata negra
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • un praf de sare
    • 120 ml lapte
    Ingrediente pentru crema:
    • 300 gr ciocolata neagra
    • 150 gr unt
    • 200 ml frisca
    • 120 gr zahar tos
  • Pentru decor:

rodie; finetti stick; rafaello;

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu rodii:

Pentru prepararea blatului vom separa ouale. Ciocolata o topim cu untul in bain marie. Albusurile le batem spuma iar galbenusurile le batem cu zaharul si laptele. Adaugam peste acesta compozitie faina,praful de copt si cacaoa,iar la final incorporam ciocolata topita cu untul. Toate astea le amestecam cu mixerul. Apoi la final incorporam cu grija albusurile spuma pentru o compozitie aerata.

Turnam compozitia in tava si o introducem la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp pregatestim crema. Topim untul cu ciocolata si zaharul in bain marie. Incorporeaza frisca si amestecam bine. 

Dupa ce blatul se raceste,il scoatem din forma si il taiem in trei parti egale.

Punem primul strat de blat,adaugam crema si seminte de rodie,apoi al 2-le strat si tot asa. La final imbracam bine tortul cu crema si ii punem in jur un grilaj de ciocolata.Ornam deasupra cu ciocolata,rodii si decor punem rafaello si Finetti Stick.

 

 

COMENTARII (10)

Gicuta69

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:54

Super bun!!

-Licurici-

-Licurici- 1

02.02.2016, 11:57

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 12:01

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!