Tort de ciocolata cu visine

de Isabel in Torturi, 30 Aug 2014 | 1456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 5 lg.zahar,
  • 6 lg.faina,
  • 1 lg.zahar vanilat,
  • 1 lg.ulei sau margarina pt copt topita,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lg.cacao
  • Crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 2 oua,
  • 1 esenta rom,
  • 2lg faina,
  • 4 lg.zahar,
  • 2 lg.cacao,
  • 1/2 pachet margarina pt copt Delma
  • 1borcan(300g) de dulceata de visine(strecuram doar visinele fara zeama)
  • Sirop:
  • 0,6 l apa,
  • 5 lg. zahar,
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lgt,zahar vanilat,
  • 1plc intaritor frisca,
  • 50g ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri  si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus usor cu telul sau o lg de lemn,pana se incorporeza bine tot si compozitia face basici.Intr-un vas rotund(forma pt tort) uns cu margarina si hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul incalzit prealabil pt 30-40 min.,pana la proba scobitorii.Apoi il scoatem pe un fund si il impartim in trei parti egale silasam sa se racoresca.

Crema:Intr-un vas care nu lipeste fierbem 3/4 din lapte.In timp ce laptele fierbe,batem oualele bine ca la omleta,adaugam,zaharul,faina esenta si cacaoa si turnam peste laptele fiert,amestecand continu 1o min pana se ingroasa ca o budinca,apoi oprim focul si adaugam margarina,amestecam pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca.

Sirop:Intr-un ibric punem apa,zaharul,coaja de portocale si punem sa dea in clocot ,apoi lasam sa se raceasca.

Glazura:Pregatim frisca:Intr-un vas  inalt batem frisca imprena cu zaharul pana se intareste,adaugam intaritorul si mai batem un pic ,si dam la frigider pt 30min.

Asamblarea:Cand toate sau racit,pe un platou punem prima parte de lat si insiropam,apoi adaugam jumatate din crema de ciocolata si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema.Adaugam foaia a doua,insiropam si punem visinele din dulceata,apoi peste ele jumatate din frisca.O intindem bine si punem ultima foaie din blat.O insiropam  si intindem restul cremei de ciocolata pe toata suprafata tortului,inclusiv lateral.Cu un posh ornam cu frisca dupa plac apoiradem pe deasupra ciocolata amaruie.Dam la frigider pana adoua zi sau cel putin 4 ore.

 

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place atat de insiropat poate pune mai putin sirop.Sotului meu ii place sa fie bine insiropat

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu visine-0
Tort de ciocolata cu visine-1
Tort de ciocolata cu visine-2
Tort de ciocolata cu visine-3

COMENTARII (6)

Rocsi

Rocsi 1

31.08.2014, 14:08

Bun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:34

Isabel

Isabel 1

02.09.2014, 13:22

Chiar afost bun,dulce,zemos,clientul meu(adica sotul)a fost tare multumit.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!