Tort de ciocolata cu visine

de T I M E A in Torturi, 3 Sep 2014 | 10351 vizualizari

 

Un tort facut cadou de curand unui baietel care iubeste ciocolata. Am combinat ciocolatosul tort cu un pic de visine si a iesit o bunatate de tort, chiar daca cei mici prefera doar ciocolata simpla cand vine vorba de dulciuri :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra min 50% cacao
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca luchida indulcita (Meggle)
  • Umplutura de visine:
  • 300 gr visine
  • 2.5 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • Sirop:
  • 2-3 linguri sirop de fructe
  • aprox 150 ml apa
  • Glazura:
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.

Crema: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata.

Dam crema la frigider 1-2 ore pana se intareste.

O scoatem din frigider si o mixam cu mixerul pana devine pufoasa. 

Separat mixam intr-un bol frisca pana se intareste, apoi adaugam treptat din crema de ciocolata pana o incorporam toata.  

Visinele fara samburi le taiem in bucati si le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand.  

Asamblare:

- blatul racit il taiem in doua

- asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu siropul de fructe

- dupa ce s-a tras putin siropul in blat, ungem blatul cu jeleul de fructe racit

- peste jeleu urmeaza un strat generos de crema (aprox trei sferturi) - asezam cea de a doua foaie de blat pe care il insiropam cu restul de sirop

- ungem de jur imprejur tortul cu crema  

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi.

Turnam glazura peste tort lasand sa curga si pe margini si dam la frigider pana se intareste glazura.  

Scoatem tortul din frigider si il ornam cu crema ramasa. Punem deasupra bombonele colorate, ciocolata etc. Al meu a fost dedicat unui copilas si am incercat sa il fac putin mai vesel.  

Pastram tortul la frigider pana la servire.

E bine sa stea minim 2-3 ore la frigider inainte de servire sau chiar peste noapte.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce vreti voi pentru ornat

2

Siropul nu e necesar tortul avand un strat de jeleu de fructe dar cum multi prefera torturile mai insiropate l-am facut pe placul lor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată şi cafea