Tort de ciocolata cu whisky

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 675 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema:

  • 500g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 100 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 50ml whisky

Pandispan:

  • 10 oua
  • 275g faina
  • 300g zahar
  • 25g cacao
  • un varf de cutit de sare
  • coaja de lamaie

Sirop:

  • 350ml cafea mai slaba
  • 3 linguri whisky
  • zahar-dupa gust.

Decor:

  • 100g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri frisca lichida.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu whisky:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi whisky si o dai la rece pana se intareste mai bine(30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta, amestecata cu cacao si amestecam de jos in sus.
  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam.
  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  5. Cand e auriu  atunci este gata.
  6.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  7.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.

Sirop: Facem o cafea mai slaba  adica 1 lingura rasa la 350 ml de apa. 

          Ma intereseaza mai mult aroma de cafea decat altceva

Asamblare:

  1. Blatul il taiem in doua pe lung.
  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu  2-3 linguri de frisca. 
  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
 

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2015, 18:41

Arata bine!

mihasara

mihasara 1

19.05.2015, 08:24

Multumesc mult!

mirela0911

mirela0911 1

19.05.2015, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!