Tort de ciocolata decadent

de Satisfyyourcravings in Torturi, 27 Aug 2015 | 1726 vizualizari

 

Reteta preferata a familiei noastre. Un tort umed, care nu are nevoie de insiropare si care se pastreaza bine chiar si mai multe zile.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 grame cacao
  • 315 grame faina
  • 500 grame zahar
  • 2 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 1/4 lingurite praf de copt
  • 1 1/4 lingurite sare
  • 2 oua mari plus 1 galbenus
  • 300 ml apa calda
  • 300 ml lapte acru
  • 110 grame plus 2 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 720 grame ciocolata neagra
  • 600 ml smantana
  • sare
  • zahar pudra- optional
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata decadent:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao.

Se amesteca toate ingredientele uscate cu telul si se cern. Se adauga ingredientele umede si se amesteca pana la omogenizare. 

Se toarna compozitia in tava, se introduce in cuptor pe raftul din mijloc. Se coace 30 de minute. 

Se scoate din coptor si se lasa la racit 15 minute. Cu un cutit,  se desprinde marginea blatului de tava, daca este nevoie. Se rastoarna tortul pe un grilaj, se indeparteaza tava si hartia de copt si se lasa la racit complet. 

Pentru crema, se topeste ciocolata la bain marie. Se opreste focul, pastrand oala deasupra aburilor. Se adauga smantana si sare si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga zaharul pudra, daca folositi, in functie de gust. 

Se lasa la racit pana are consistenta potrivita. 

Se asambleaza tortul in functie de preferinte. 

 

TIPS-URI

1

Fotografiile sunt de la doua torturi diferite, folosind aceeasi reteta. Unul are umplutura de cireste, iar celalalt are crema de ciocolata in care am adaugat Dom Benedictine

2

Crema este acrisoara de aceeia puteti adauga pudra de zahar optional

3

Din cantitatile date puteti face un tort precum cel cu Batman, cu 2 etaje

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata decadent 397155
retete culinare - Tort de ciocolata decadent 397156
retete culinare - Tort de ciocolata decadent 397157
retete culinare - Tort de ciocolata decadent 397159

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.08.2015, 20:50

O feliuta mica as vrea si eu!

Andra_Constantinescu 1

28.08.2015, 09:56

Super!

Moni_alex 1

28.08.2015, 10:12

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21