Tort de ciocolata si cafea

de Lavinia in Torturi, 13 Ian 2013 | 4671 vizualizari

 

Un tort minunat,fin si delicios pentru iubitorii de cafea si ciocolata !Adica eu:))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml cafea tare
  • 130 ml ulei
  • 180 g faina
  • 40 g cacao

Sirop:

  • 250 ml cafea sau 250 ml apa+1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust (eu nu am pus deloc)

Crema:

  • 350 g unt
  • 400 g nutella
  • esenta de rom
  • 5 galbenusuri

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si cafea:

Pentru blat frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat amestecand continuu uleiul,cafeaua si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil si omogenizam bine.Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar.Adaugam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam usor de sus in jos.(nu foarte mult,doar cat sa se incorporeze albusurile)Impartim compozitia in 4 parti egale si coacem 4 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat 2-3 linguri de nutella ,un galbenus si tot asa pana terminam.La final adaugam esenta de rom dupa gust.

Cui nu ii plac galbenusurile crude le poate fierbe pe baie de aburi amestecate cu 2,3 linguri de zahar pana se ingroasa apoi se lasa la racit si se adauga lingura cu lingura cremei .

Asamblare:

Blat/Sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/

Dati tortul la rece minim 2-3 ore pana se intareste crema.

Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lasati sa se raceasca.

Imbracati tortul in ciocolata si ornati cu ciocolata ramasa si bomboane :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si cafea-0
Tort de ciocolata si cafea-1
Tort de ciocolata si cafea-2
Tort de ciocolata si cafea-3
Tort de ciocolata si cafea-4
Tort de ciocolata si cafea-5
Tort de ciocolata si cafea-6
Tort de ciocolata si cafea-7
Tort de ciocolata si cafea-8

COMENTARII (41)

 Lavinia

Lavinia 1

15.01.2013, 09:23

Multumesc pentru aprecieri!E exact ce am vrut sa iasa ,blat inchis si crema mai deschisa

diana_k

diana_k 1

15.01.2013, 09:44

o minunatie de tort, delicios

 Lavinia

Lavinia 1

15.01.2013, 10:29

Multumesc Diana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!