Tort de ciocolata si capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 5 Iun 2011 | 5102 vizualizari

 

combinatia ideala, dupa parerea mea :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom
  • pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri finetti
  • 300 g capsuni
  • pentru glazura:
  • 150 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru frunzulite:
  • frunze verzi
  • ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si capsuni:

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei )cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc si se inmoaie fara probleme) si dam din nou la frigider, cel ma bine ar fi sa facem aceasta treaba cu oseara inainte, pentru a se putea intarii foarte bine ciocolata.

Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor. Am vazut acest procedeu la lili http://www.bucataras.ro/retete/frunze-de-ciocolata-16980.html careia ii multumesc.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2

Pregatim crema :

Topim ciocolata impreuna cu finetii. Mixam frisca dupa care o amestecam cu ciocolata topita, dupa ce aceasta s-a racit bine si omogenizam bine si o dam la rece 30 de minute.

Intre timp spalam si taiem capsunile cubulete, apoi le vom pune peste crema si amestecam usor.

Insiropam blatul , apoi punem crema, celalalt blat insiropat si glazura pe care am facut-o topind ciocolata impreuna cu frisca ( o lasam sa se racoreasca si sa se intareasca putin), iar cu ajutorul unui cutit sau a unei spatule ne jucam cu glazura.

Decoram cu frunzele de ciocolata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră