Tort de ciocolata si capsuni

de tarasmariana in Torturi, 28 Apr 2014 | 1702 vizualizari

 

Am vazut acest tort pe internet si l-am incercat si eu,tare bun si racoritor :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 600 gr de capsuni
  • 200 gr de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 1/2 plic gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 20 gr de unt
  • capsuni ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si capsuni:

Am separat ptr inceput albusurile de galbenusuri.Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit tari,apoi am adaugat zaharul si am batut in continuare pana s-a topit zaharul,am adaugat galbenusurile si am omogenizat usor de sus in jos,am cernut deasupra faina,praful de copt si cacaoa si am omogenizat din nou.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 30-40 min. pana a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in doua.

Pentru crema am inceput asa:am zdrobit capsunile. Se poate face aceasta operatiune cu o furculita sau blender, dar nu de tot, au mai ramas bucati mai mari. Am pus capsunile intr-o cratita,am adaugat zaharul,am amestecat si am lasat sa fiarba cam o jumatate de ora nu mai mult.Am dat vasul la o parte sa se racoreasca.Am pus gelatina la hidratat in apa rece si am lasat sa se umfle 10-15 minute, apoi am pus-o intr-o craticioara pe aragaz fara a fierbe ptr ca-si pierde din proprietati de coagulare.Am adaugat gelatina peste capsuni,am amestecat bine ptr a se omogeniza si am dat vasul la rece ptr inchegare.Se poate tine 15 minute la congelator daca nu este timp.

Am batut frisca cu mixerul si am adaugat treptat in vasul cu crema de capsuni.

Am asamblat tortul:am pus pe un platou un inel de la tava detasabila.Blatul se poate insiropa cu siropul (150 ml apa+50 gr de zahar se fierb se pot pune arome).

In cercul detasabil am pus primul blat apoi crema de capsuni,apoi cel de-al doilea blat si am presat cu mana ptr a se lipi bine de crema,am dat tortul la frigider ptr 2 ore

Pentru decor am topit ciocolata amaruie pe baie de aburi,am adaugat untul si smantana si am amestecat bine pentru a se omogeniza.Cat timp s-a racorit bine glazura am scos inelul de la tort din jurul acestuia folosind un cutit ptr a se desprinde usor.Am turnat glazura peste tort si am ornat cu capsuni.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si capsuni-0
Tort de ciocolata si capsuni-1
Tort de ciocolata si capsuni-2
Tort de ciocolata si capsuni-3
Tort de ciocolata si capsuni-4

COMENTARII (21)

Criss

Criss 1

29.04.2014, 12:11

laura_n

laura_n 1

29.04.2014, 17:38

bun venit!

tarasmariana

tarasmariana 1

29.04.2014, 18:33

BINE VAM GASIT !!SUNTETI MINUNATI va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!