Tort de ciocolata si frisca

de Rux in Prajituri, 13 Sep 2013 | 7938 vizualizari

 

Irezistibil si ciocolatos :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr. lapte praf
  • 200 gr. unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 250 gr zahar brun( facut pudra)
  • 4 oua
  • 200 gr. faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie
Glazura:
  • 130 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • 3 lingurite lapte praf
  • 1 lingura zahar brun
  • vanilie
Decor:
  • 1 pahar frisca
  • fulgi de ciocolata
  • frunzulite de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas.

Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca bine si se trage de pe foc.

Punem compozitia in vasul de mixer, adaugam zaharul pudra si mixam bine, in continuare punem ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si amestecul de faina din vasul pregatit si  amestecam pana omogenizam complet.

Turnam compozitia in forma de tort( cea cu inel culinar) si coacem pentru 35- 36 de minute la 180 grade.

Scoatem forma din cuptor, lasam putin la racit si cu un cutit desprindem usor pe margini.

Desfacem inelul si punem blatul pe o foaie mare pergament. Lasam la racit.

Preparam glazura: Amestecam intr-un ibric  frisca si untul, la foc mic, adaugam cacaoa, laptele praf, zaharul si vanilia, amestecam bine si avem grija doar sa infierbantam compozitia sa se topeasca bine untul si zaharul, dar sa nu o fierbem. Oprim focul inainte sa dea in clocot. Racim glazura si apoi o turnam peste blat.

Va curge putin tocmai de aceea asezam blatul pe hartie sa se poata scurge. Ne putem ajuta de o pensula. Transferam blatul pe un platou ajutandu-ne de o paleta.

Punem blatul pentru 30 de minute la rece, apoi scoatem si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata.

Este gata tortul si-l vom tine la rece cateva ore...apoi il vom servi dupa inspiratie :) e delicios :)

 

TIPS-URI

1

in blat putem adauga nuci, migdale, alune ( dupa dorinta)

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si frisca-0
Tort de ciocolata si frisca-1
Tort de ciocolata si frisca-2
Tort de ciocolata si frisca-3
Tort de ciocolata si frisca-4
Tort de ciocolata si frisca-5
Tort de ciocolata si frisca-6
Tort de ciocolata si frisca-7
Tort de ciocolata si frisca-8

COMENTARII (46)

Rux

Rux 1

15.09.2013, 20:12

Multumesc Angi

diaconta

diaconta 1

16.09.2013, 16:07

chiar irezistibil

Rux

Rux 1

16.09.2013, 23:12

Multumesc Diuta scumpa mea prietena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!