Tort de ciocolata si frisca

de nadea68 in Torturi, 29 Sep 2013 | 14178 vizualizari

 

De ziua mea am facut un tort clasic care place la toata lumea..Ciocolata si frisca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra
  • sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 gciocolata neagra
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Blatul

Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.

Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam la galbenusuri si amestecam de sus in jos cu o paleta.

Luam o forma de tort cu pereti detasabili.O tapetam cu unt si faina.

Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor la 200° ,30 minute.Facem testul scobitorii.

Intre timp facem crema.

400 ml Frisca lichida se bate bine cu zaharul pudra pana devine tare.

200 frisca lichida o punem la topit cu ciocolata.

O sa ne iasa doua creme.una alba si una neagra.

Scoatem blatul,lasam la racit,il taiem in doua.

Facem siropul.

Punem la fiert apa cu zaharul si esenta.

Udam jumatatile de blat.

Asamblarea

Pe o jumatate de blat punem frisca (alba) un strat mai gros.Bagam la frigider cam 1/2 ora.Scoatem din frigider si adaugam crema cu ciocolata. Cotinuam cu frisca de data asta facand un cerc cu mijlocul gol pe care il umplem cu crema de ciocolata.

Asezam cealalta jumatate.

Decoram tortul cu frisca si ciocolata topita.Se pune la frigider pana in momentul servirii..

Foarte foarte bun tortul <3

 

TIPS-URI

1

se poate folosi intaritor de frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de capsuni