Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!
Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa.
Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii.
Crema:
5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.
Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.
Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita.
Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.
Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.
Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca.
Se decoreaza dupa preferinte.
1
Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.
2
Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult