Tort de ciocolata si frisca

de Aletta in Torturi, 29 Iun 2015 | 2404 vizualizari

 

Un tort usor de facut si gustos, perfect pentru masa de Duminica!
Pofta buna, Bucatarasi!!

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 10 linguri de faina
  • 20 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt Rama
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Fiecare din cele 2 blaturi se face din din:

5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de sare, jumatate de plic de praf de copt. Astfel, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele 5 linguri de zahar, se adauga peste bezeaua tare galbenusurile impreuna cu praful de copt si o lingura de apa. 

Se coc 2 blaturi cate 20-25 minute fiecare pana trec de testul scobitorii. 

Crema:

5 oua intregi se omogenizeaza cu 10 linguri de zahar cu mixerul, pana se formeaza o crema densa si alba.

Intre timp se pune o cratita pe foc cu apa si se pune crema de galbenusuri pe aburi si se adauga 2 linguri de cacao.

Crema se lasa la racit,intre timp se mixeaza untul spuma si apoi se adauga treptat crema racita. 

Blaturile racite se taie in 2 fiecare, rezultand 4 foi de blat de tort.

Frisca lichida se mixeaza cu un intaritor de frisca.

Se umplu blaturile cu crema si se imbraca in frisca. 

Se decoreaza dupa preferinte. 

 

 

 

TIPS-URI

1

Blaturile se pot insiropa cu apa cu zahar si esenta.

2

Crema de galbenusuri pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de pereti vasului.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si frisca-0
Tort de ciocolata si frisca-1
Tort de ciocolata si frisca-2
Tort de ciocolata si frisca-3
Tort de ciocolata si frisca-4
Tort de ciocolata si frisca-5

COMENTARII (17)

Aletta

Aletta 1

30.06.2015, 12:55

Rocsi, cu mare drag!!

Aletta

Aletta 1

30.06.2015, 12:56

Multumesc,Catalina

 merisor

merisor 1

09.07.2015, 07:04

Ce minunatie de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!