Tort de ciocolata si visine

de Lavinia in Torturi, 20 Ian 2013 | 8312 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 40 g cacao
  • 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 200 g ciocolata alba(eu am folosit Milka)
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g visine fara samburi
  • 1 plic gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 250 ml compot de visine
  • 50 ml visinata

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si visine:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi timp de 15 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.Hidratam gelatina in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe baie de aburi /microunde (atentie sa nu fiarba)

Pasam visinele fin si adaugam peste ele gelatina .Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie,adaugam ciocolata alba iar apoi adaugam visinele amestecand usor cu o spatula.

Insiropam fiecare blat cu compot amestecat cu visinata ,punem crema intre ele si dam la rece pana se intareste crema.Topim ciocolata cu frisca ,o lasam sa se racoreasca si imbracam tortul in ciocolata.

Decoram dupa plac si servim cu mare pofta !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

21.01.2013, 11:53

foarte bun tortul

Lavinia 1

21.01.2013, 12:36

multumesc

carmenana 1

28.09.2013, 11:03

ce bn arata! as vrea sa il incerc si eu... pt aprox 30 de invitati cam din cate oua sa fac blatul? multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci si fructe