Tort de ciocolata umplut cu menta

de Miha in Torturi, 3 Oct 2009 | 10066 vizualizari

 

Zilele trecute a fost ziua bunicii copiilor :P si cu aceasta ocazie am facut un tort pe care l-am savurat in familie,dupa ce-am cantat regulamentar "multi ani traiasca" :))

Pentru realizarea acestui tort m-am inspirat de la minunata Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Decorul pentru blat:
  • 30 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g albus (1 albus de la un ou mediu)
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 10 g cacao
  • Blat:
  • 115 gr zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Mousse-ul de menta:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • Sirop de zahar ars:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata umplut cu menta:

Vom incepe cu decorul pentru blat.

Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao.
Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul.

Cu ajutorul unui pieptan de cofetarie,trasam linii de-a lungul foii de copt.
Bagam foaia cu decor la congelator,trebuie sa fie super inghetat.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.

Scoatem decorul bine inghetat de la congelator si turnam peste el aluatul pentru blat.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 10 minute.

Rasturnam blatul pe o suprafata abundent pudrata cu zahar,apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului.

Mousse de menta:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Sirop de zahar ars:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.Adaugam si lichiorul.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet dam deoparte si lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care adaugam si lichiorul.


Asamblare:

Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.

Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei si cand este aproape rece o adaugam peste mousse.

Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.

Am ornat cu frisca si batoane de ciocolata cu crema de menta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8219
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8220
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8221
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8222
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8223
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8224
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8225
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8226
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8227
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8607
retete culinare - Tort de ciocolata umplut cu menta 8608

COMENTARII (43)

Miha 1

05.07.2010, 22:51

Multumesc Julie!

elena1988 1

06.03.2011, 08:27

babi5 1

19.12.2014, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55