Tort de ciocolata, vanilie si fructe

de Doinavar in Torturi, 26 Feb 2013 | 1562 vizualizari

 

Dragi prietene, trebuie sa va marturisesc ceva. Nu sunt specialista in dulciuri. Noi nu prea mancam dulciuri. Daca e musai, fac si dulciuri. In toate pun o doza mare de dragoste. La fel am facut cu acest tort, pe care l-am facut de ziua mamei mele cu trei ani in urma. Atunci nu stiam ca o voi pierde atat de repede. Alor mei le-a placut foarte mult, a disparut imediat de pe masa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 borcan 400 g gem (caise, visine, pere, gutui, etc)
  • 350-400 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • 1/2 cana de uleiPentru crema de ciocolata: 400 g ciocolata amaruie menaj
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita unt

Pentru crema de vanilie:

  • 1 plic praf de cremsnit (crema de vanilie instant)
  • 700 ml lapte rece Fructe:
  • 3 kiwi
  • cateva felii de protocale
  • stafide brune

Pentru decor:

  • 1 plic glazura de ciocolata decor
  • bombonele colorate
  • granule si bomboane de ciocolata
  • perlute marunte pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata, vanilie si fructe:

Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati faina putin cate putin amestecand cu telul.

Separat bateti bine toate cele 7 albusuri (si cele pentru crema de ciocolata). Puneti in compozitia de blat un pic mai putin de jumatate din albusurile batute si amestecati usor. Ungeti o forma de blat de tort cu putin unt, tapetati-o cu faina si turnati compozitia. Dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-50 minute, depinde de cuptor. Cand este gata se incearca cu un pai, sa nu se prinda aluatul de el.

Intre timp, puneti ciocolata la topit in bain marie acoperita cu capac. Cand se topeste, adaugati untul, omogenizati, luati de pe foc, adaugati cele 4 galbenusuri unul cate unul, amestecand cu telul si spum de albusuri ramasa. Omogenizati si dati la rece, pana se coace blatul.

Cu aceasta crema se va imbraca tortul. 

Pana sta la rece crema de ciocolata, preparati crema de vanilie. Puneti intr-un castronel praful de cremsnit, adaugati putin cate putin laptele rece, amestecand energic cu telul sau cu mixerul. In 3 minute este gata intarita. Pastrati 3-4 linguri de crema de vanilie pentru decor.

Scoateti blatul din cuptor, dezlipiti cu un cutitas pe margine, apoi deschideti forma si scoateti-l. Desprindeti de pe fundul formei si puneti-l pe un platou.

Cu un cutit lung taiati blatul in doua sau trei felii. Lasati prima felie pe platou, insiropati (cu compot, cafea, ness, sirop de zahar ars), intindeti un strat de 10-12 mm de crema de vanilie, apoi asezati deasupra felii de kiwi, portocale, stafide. Asezati deasupra o felie de blat si repetati. Acoperiti cu ultima parte a blatului si imbracati tortul in crema de ciocolata. Dati tortul la rece pana preparati glazura, conform indicatiilor de pe pachet.

Am amestecat praful de glazura cu 4 linguri de apa rece si am intins-o uniform peste tort. Am inceput sa-l ornez cu granulele de ciocolata, bombonele, perlute, o felie de portocala, apoi am desenat niste linii serpuite cu crema de vanilie cu o seringa de unica folosinta. Totul depinde de imaginatia dumneavoastra. Eu am facut o inimioara, pentru ca era intre Valentine’s Day si Dragobete.

Va spun inca o data, cu riscul de a ma repeta,  ca a fost o nebunie. Nu a mai ramas nicio felie. La inceput nu m-au lasat sa-l tai, pentru ca le placea prea mult, apoi l-au terminat in cateva minute. Plus un munte de frisca.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi crema de ciocolata si la umplut tortul, daca doriti, iar daca il umpleti cu crema de vanilie, crema de ciocolata ramasa o puteti pune in cupe si o serviti cu frisca deasupra. Ati obtinut un alt desert delicios.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207085
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207086
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207087
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207088
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207089
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207090
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207091
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207092
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207093
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207094
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207095
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207096
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207097
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207098
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207099
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207100
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207101
retete culinare - Tort de ciocolata, vanilie si fructe 207102

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.02.2013, 21:07

Yamiii

Lau 1

26.02.2013, 21:10

fain

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59