Tort de clatite cu branza de vaci

de Sylvia in Torturi, 15 Feb 2010 | 9660 vizualizari

 

Este un desert usor de realizat si indragit de noi. Il fac adesea seara pe post de cina.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru umplutura  de :
  • 500 grame de branza de vaci,
  •  o lingurita scortisoara,
  •  3 pliculete de zahar vanilat,
  •  un galbenus de ou,
  • 2 linguri de smantana grasa,
  • o mana de stafide fierte in lapte .
  • Pentru clatite am facut reteta   luata de pe blogul “ Invat sa gatesc ” doar ca am dublat cantitatile .   
  • Avem nevoie de  : 
  • 500 ml lapte,
  • 120 grame de unt ,
  • 6oua,
  • 250grame faina pentru patiserie,
  • 40 grame zahar, 
  • 4-6  linguri ulei floarea soarelui,
  •  arome in functie de preferinta ( vanilie, migdale, coniac, coaja de portocala, esenta de portocale).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza de vaci:

   Pentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul,  galbenusul si smantana.  Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa .

  Pentru clatite :  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la  topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele in functie de preferinte. Am copt clatitele in tigaia peste care treceam inainte cu un servetel imbibat in ulei si peste fiecare clatita pusa pe platou punem  cate o lingura din crema de branza de vaci si intindem bine in strat subtire .

   La sfarsit se toarna peste tort in functie de preferinte crema de ciocolata, glazura de ciocolata alba, dulceata de fructe de padure…ce preferati . Eu am ales varianta cu dulceata de fructe de padure   si am pudrat cu putin zahar.

  Se serveste cald , eu dupa aceea incalzesc feliile individual taiate la cuptorul cu microunde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:28

Nu dar mai fac o portie

gabrielP 1

18.02.2010, 12:51

Cu farfurie cu tot le mananc

Sylvia 1

18.02.2010, 23:12

Gabriel simpatic esti clatitele sunt desertul preferat si al baietilor mei .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere,neornat