Tort de clatite cu crema de branza si capsuni

de Criss in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 1193 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat frisca, ciocolata sau capsunile? Va spun eu. ;) Toate trei la un loc. Si obtinem un desert simplu si absolut delicios. Se prepara in maxim o ora si dispare cam tot atat de repede. :D
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, era deja intuneric si ce-i drept, nu m-am straduit nici eu sa fac poze mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • Clatite :
  • 350 g faina
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust) +
  • 500 g capsuni
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 10 clatite
  • Ganaghe de ciococlata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • Jeleu de capsuni
  • 200 g capsuni
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de branza si capsuni:

  Intr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu un strop de ulei coacem clatitele pe ambele parti. Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Pentru ganache, topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam frisca si amestecam pana rezulta o crema omogena. Nu vom bate crema ganache de aceasta data ci o vom lasa ca atare. 
Pentru jeleul de capsuni, punem intr-o cratita capsunile, zaharul si amidonul si punem vasul la foc mic pana se topeste zaharul si siropul lasat de capsuni se ingroasa. Nu trebuie fiert mult pentru ca nu vrem sa transformam capsunile in gem.
Pe o farfurie asezam o clatita pe care o ungem cu un strat de crema de branza. Peste crema punem felii de capsuni, apoi asezam o alta clatita, pe care de aceasta data punem ganache de ciocolata (nebatut).
Vom proceda astfel pana se termina toata crema de branza.
Deasupra punem jeleu de capsuni si ornam cu crema de branza si ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de clatite cu crema de branza si capsuni-0
Tort de clatite cu crema de branza si capsuni-1
Tort de clatite cu crema de branza si capsuni-2
Tort de clatite cu crema de branza si capsuni-3

COMENTARII (16)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:50

Criss

Criss 1

01.07.2014, 05:30

babi5

babi5 1

07.10.2014, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!