Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 677 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.


Asa-i ca daca sunt pregatite cu dragoste, parca-s mai bune?

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • un ou;
  • 100 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 15 g amidon;
  • 50 g unt.
  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar (80 g);
  • esenta de vanilie;
  • 200 ml lapte;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf (140 g).
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • chipsuri de ciocolata;
  • o capsuna;
  • un ciorchine cu coacaze rosii.
  • In plus:
  • 8 linguri de dulceata de capsuni.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni:

Crema de vanilie:

Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 9 clatite). 

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Asamblare:

Cand clatitele si crema s-au racit de tot, crema se mixeaza putin pentru a o aera, apoi pe un platou se asambleaza tortul: clatita + crema + o lingura de dulceata de capsuni si tot asa. (La mijloc n-am mai pus dulceata pentru ca tortul sa aiba putina stabilitate. La final trebuie sa fie o clatita. Am presat putin tortul pentru a iesi excesul de crema si dulceata si pentru a-l aduce la acelasi nivel, apoi am infipt si o scobitoare in mijloc tot pentru stabilitate.) Se baga la frigider pentru circa o ora pentru a se inchega, apoi se mixeaza frisca si se orneaza tortul cu ea (dupa ce se indeparteaza scobitoarea, bine-nteles), cu chipsurile de ciocolata, capsuna si ciorchinele cu coacaze rosii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-0
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-1
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-2
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-3
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-4
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-5
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-6
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-7
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-8
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-9
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-10
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-11
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-12
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-13
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-14
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-15
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-16
Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni-17

COMENTARII (29)

Rocsi

Rocsi 1

18.02.2016, 20:06

Ce frumos, dar ce bun si aromat!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:15

frumos si tare bun!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

19.02.2016, 20:55

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!