Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 4441 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.
Asa-i ca daca sunt pregatite cu dragoste, parca-s mai bune?

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • un ou;
  • 100 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 15 g amidon;
  • 50 g unt.
  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar (80 g);
  • esenta de vanilie;
  • 200 ml lapte;
  • doua linguri ulei;
  • 4 linguri de faina, cu varf (140 g).
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • chipsuri de ciocolata;
  • o capsuna;
  • un ciorchine cu coacaze rosii.
  • In plus:
  • 8 linguri de dulceata de capsuni.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni:

Crema de vanilie:

Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc, mestecand continuu in el cu o spatula de silicon, pana cand se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 9 clatite). 

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Asamblare:

Cand clatitele si crema s-au racit de tot, crema se mixeaza putin pentru a o aera, apoi pe un platou se asambleaza tortul: clatita + crema + o lingura de dulceata de capsuni si tot asa. (La mijloc n-am mai pus dulceata pentru ca tortul sa aiba putina stabilitate. La final trebuie sa fie o clatita. Am presat putin tortul pentru a iesi excesul de crema si dulceata si pentru a-l aduce la acelasi nivel, apoi am infipt si o scobitoare in mijloc tot pentru stabilitate.) Se baga la frigider pentru circa o ora pentru a se inchega, apoi se mixeaza frisca si se orneaza tortul cu ea (dupa ce se indeparteaza scobitoarea, bine-nteles), cu chipsurile de ciocolata, capsuna si ciorchinele cu coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.02.2016, 20:06

Ce frumos, dar ce bun si aromat!

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:15

frumos si tare bun!

Andra_Constantinescu 1

19.02.2016, 20:55

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madlene