Tort de coaste....reteta nr.600

de Constelatialeu in Porc, 4 Dec 2014 | 2947 vizualizari

 

Uite ca la 1 an , 10 luni si 2 zile de bucataras ,habar nu am cum,am ajuns la reteta cu nr.600.M-am tot gandit,am analizat,am primit o sugetie de tort,tort pe care o sa-l execut maine....si pana la urma am zis sa fac ce-mi place mie mai mult si cu care am devenit de poveste pe aici,prin zona....Coaste,costite,afumate,proaspete,la cuptor,la gratar,in ciorbita,in toate felurile posibile sa roada si leoaica ceva.......Deci sa trecem la treaba,ca de mancat am mancat.....

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc proaspete cca 810 g
  • carne tocata cca 690 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • 3 oua
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi subtirei
  • 2 ardei rosii mici
  • 1 cana cu sos de la gogosarii in sos
  • Kotany amestec condimente pentru porc
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • boia dulce
  • usturoi
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de coaste....reteta nr.600:

Am ales doua bucati de coaste proaspete ,taiate pe lungime,de latimi diferite.Le-am spalat si sters cu un servet,le-am presarat cu condimente pe o parte si alta,apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat peste ele sosul,am acoperit cu o farfurie si le-am lasat aproximativ 2 ore,din cand in cand le-am intors dupa o parte pe alta.Cat timp coastele au stat la odihna,am pregatit umplutura.Cartofii si morcovii i-am curatat,spalat si taiat cubulete mici.I-am pus la fiert,adaugand in apa o lingurita de delikat.Separat am taiat ceapa verde marunt,la fel si ardeiul,le-am pus peste carnea tocata,am adaugat sare,piper si cimbru si am omogenizat bine

.Am incins putin ulei intr-o tigaie si am pus la calit carnea tocata,am calit-o pana si-a schimbat culoarea.Am scos-o intr-un caston,avand grija sa nu o pun cu zeama lasata.Dupa ce s-au fiert cartofii si morcovii,i-am scurs de apa si i-am pus peste carnea tocata.Am lasat sa se raceasca si apoi am spart trei oua si am omogenizat compozitia.Am luat un vas de yena rotund,am asezat hartie de copt,am luat cele doua bucati de coasta si le-am cusut,formand doua rotunduri,unul mai mare si unul mai mic.Am asezat in mijlocul vasului prima bucata de coasta ,o umplem cu compozitia de carne tocata,apoi asezam bucata mai mica de coasta si umplem cu restul de compozitie.Deasupra punem hartie de copt si incercam sa imbracam foarte bine tortuletul.Bagam vasul la cuptorul preincalzit,dam focul mic si lasam cca 3 ore si 1/2 la cuptor.

Dupa o ora am scos vasul din cuptor si am schimbat hartia de copt,am presarat boia si pus usturoi ''ornanand'' tortul.Am imbracat din nou cu hartie de copt si am bagat vasul din nou la cuptor.Cu 1 ora inainte scoatem hartia de copt si lasam sa se rumeneasca bine.Am servit cu cartofi la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355391
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355392
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355393
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355394
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355395
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355396
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355397
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355398
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355399
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355400
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355401
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355402
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355403
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355404
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355405
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355406
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355407
retete culinare - Tort de coaste....reteta nr.600 355408

COMENTARII (83)

mirela0911 1

07.12.2014, 17:09

Si PC s-a blocat cand ma uitam la pozele din timpul prepararii Nu am cuvinte! La cat mai multe retete cu coaste!

AlexTeacher 1

02.03.2015, 23:03

Trebuie sa recunosc c-a fost prima reteta pe care am deschis-o din aceasta categorie. Cand i-am citit titlul nu mi-a venit sa cred. Cum Doamne iarta-ma ti-a venit o asemenea idee? ) Imi place foarte mult ceea ce ai facut aici. M-ai surprins si la capitolul originalitate, dar ai depus si foarte mult efort. Astept sa ma mai surprinzi si pe viitor. Bravo !

Constelatialeu 1

03.03.2015, 06:20

AlexTeacher,n-ai idee ce idei imi bubuie....Multumesc pentru aprecieri....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S