Tort de Craciun

de laylalala in Torturi, 6 Dec 2010 | 3289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar alb
  • 50 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 200 gr crema de ciocolata
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingura praf de cappuccino
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml smantana
  • 2-4 linguri gem de caise
  • Pentru glazura
  • 300 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 200 gr ciocolata cu lapte, topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt mai mare sau 2 mai mici.

Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Intr-un bol bate untul cu cele doua feluri de zahar apoi incorporeaza oul, cate unul pe rand. Adauga crema de ciocolata si esentele si amesteca bine. Inglobeaza apoi ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 45-50 minute pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3 parti pe orizontala.

Pentru umplutura topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana si las-o sa se raceasca putin.Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu ciocolata cu lapte si smantana, acopera cu al 2-lea blat, unge acest blat cu gemul de caise apoi acopera cu al 3-lea blat.

Pentru glazura bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga cele doua feluri de ciocolata si amesteca pana la omogenizare.Unge cu aceasta glazura intreg tortul.

Pentru a 2-a glazura topeste 100 gr ciocolata amaruie impreuna cu 100 gr ciocolata cu lapte. Toarna a 2-a glazura peste intreg tortul apoi lasa glazura sa se intareasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de Craciun 68885
retete culinare - Tort de Craciun 68886
retete culinare - Tort de Craciun 68887
retete culinare - Tort de Craciun 68888
retete culinare - Tort de Craciun 68889
retete culinare - Tort de Craciun 68890
retete culinare - Tort de Craciun 68891
retete culinare - Tort de Craciun 68892
retete culinare - Tort de Craciun 68893
retete culinare - Tort de Craciun 68894

COMENTARII (10)

giuliana 1

06.12.2010, 20:09

super

gugugh 1

06.12.2010, 20:17

mena29 1

06.12.2010, 22:24

Foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S