Tort de Dragobete, inimioara

de burdulea56 in Torturi, 27 Feb 2010 | 1492 vizualizari

 

In Ardeal, nu se sarbatoreste Dragobetele, dar eu am pregatit un tortulet.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina(pe care o cernem),
  • vanilie,
  • 1/2 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr. Oetker,
  • 250 ml lapte,
  • 1 pliculet tort gelee rosu,
  • 1 vanilie,
  • visine,
  • compot de ananas.
  • Pentru ornat: struguri negri,
  • nuca de cocos verde,
  • felii de portocale
  • cateva bombonele argintii.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Dragobete, inimioara:

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si coacem cam 20-25 minute la foc potrivit. Incercam blatul cu scobitoarea, cand nu se lipeste de aceasta este copt.


Preparam crema: praful de gelee se amesteca cu zahar si apa sau suc din compot si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Batem praful de crema cu 250 ml lapte rece asa cum cer indicatiile de pe ambalaj apoi adaugam: fructe de ananas din compot, visine din congelator fara samburi si praful gelee fiert.


Batem mai departe crema, care isi dubleaza volumul, imbracam pandispanul insiropat cu sirop din compot si ornam dupa imaginatie. Figurinele cu nuca de cocos, le-am realizat, asezand in crema forme de fursecuri apoi am presarat nuca de cocos, dupa care am scos cu grija formele si a iesit ce se vede. A fost foarte gustos, crema a avut un gust placut, usor acrisor de la visine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de Dragobete, inimioara 19526
retete culinare - Tort de Dragobete, inimioara 19527
retete culinare - Tort de Dragobete, inimioara 19528
retete culinare - Tort de Dragobete, inimioara 19529
retete culinare - Tort de Dragobete, inimioara 19530

COMENTARII (7)

burdulea56 1

06.03.2010, 01:01

Multumesco sa intru mai des pe aici.

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 01:04

frumos si bun

adry88 1

20.05.2011, 11:05

ce superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!