Tort de duminica

de Silvioara in Torturi, 4 Mar 2012 | 3907 vizualizari

 

Un tort rapid, care se face usor, numai bun de savurat duminica, in familie...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua (pentru o tava cu diametrul de 18 cm.)
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 4 + 1 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt

Crema (ganache de ciocolata)

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • alune, visine din compot sau visinata (orice alceva preferati)
  • 300 ml. frisca batura pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de duminica:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cele 4 lunguri de ulei pana se omogenizeaza amestecul.

Albusurile se bat bine cu telul impreuna cu cele 4 linguri de zahar. Cand bezeaua este gata, se incorporeaza in ea si galbenusurile. Separat se cern cele 5 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt. Se incorporeaza usor si amestecul de faina in bezea, amestecand usor cu o lingura de lemn.

In tava unsa si tapetata se coace blatul la foc mic pana se desprinde de pe margini si a trecut testul cu scobitoarea.

Crema:

Eu am avut 2 ciocolate de 100 gr. cu alune. Se poate folosi dupa preferinta ciocolata amaruie, cu lapte...

Intr-un vas se pun cei 200 ml de frisca si ciocolata rupta bucati pe foc foarte mic si se incalzeste usor, fara a se fierbe frisca. Se amesteca cu lingura pana se topeste bine ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore (sau peste noapte).

Cand crema este complet rece se bate cu mixerul pana capata consistenta unei creme pufoase.

Asamblarea:

Blatul racit se taie in 3 parti subtiri. Se insiropeaza cu un sirop dintr-o cana si jumatate de apa si 5 linguri de zahar, esenta de rom si 1-2 linguri visinata. Intre foile de blat se pune crema peste care se aseaza cateva visine din visinata (scoateti samburii).

Daca aveti copii mici, renuntati la lingurile de visinata din sirop si alegeti visinele din crema cand il serviti.

Se da in forma la frigider pentru 1-2 ore (daca aveti rabdare), apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu visine intregi din visinata.

Este pur si simplu delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de duminica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Silvioara 1

05.03.2012, 11:59

Simona, Ica multumesc pentru aprecieri

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:07

bun bun

Silvioara 1

05.03.2012, 15:03

Multumesc, "domnule Motan"

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Aniversar Cu Rodie Si Champagne Buttercream