Tort de duminica

de Silvioara in Torturi, 4 Mar 2012 | 1986 vizualizari

 

Un tort rapid, care se face usor, numai bun de savurat duminica, in familie...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua (pentru o tava cu diametrul de 18 cm.)
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 4 + 1 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt

Crema (ganache de ciocolata)

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • alune, visine din compot sau visinata (orice alceva preferati)
  • 300 ml. frisca batura pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de duminica:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cele 4 lunguri de ulei pana se omogenizeaza amestecul.

Albusurile se bat bine cu telul impreuna cu cele 4 linguri de zahar. Cand bezeaua este gata, se incorporeaza in ea si galbenusurile. Separat se cern cele 5 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt. Se incorporeaza usor si amestecul de faina in bezea, amestecand usor cu o lingura de lemn.

In tava unsa si tapetata se coace blatul la foc mic pana se desprinde de pe margini si a trecut testul cu scobitoarea.

Crema:

Eu am avut 2 ciocolate de 100 gr. cu alune. Se poate folosi dupa preferinta ciocolata amaruie, cu lapte...

Intr-un vas se pun cei 200 ml de frisca si ciocolata rupta bucati pe foc foarte mic si se incalzeste usor, fara a se fierbe frisca. Se amesteca cu lingura pana se topeste bine ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore (sau peste noapte).

Cand crema este complet rece se bate cu mixerul pana capata consistenta unei creme pufoase.

Asamblarea:

Blatul racit se taie in 3 parti subtiri. Se insiropeaza cu un sirop dintr-o cana si jumatate de apa si 5 linguri de zahar, esenta de rom si 1-2 linguri visinata. Intre foile de blat se pune crema peste care se aseaza cateva visine din visinata (scoateti samburii).

Daca aveti copii mici, renuntati la lingurile de visinata din sirop si alegeti visinele din crema cand il serviti.

Se da in forma la frigider pentru 1-2 ore (daca aveti rabdare), apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu visine intregi din visinata.

Este pur si simplu delicios!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de duminica-0
Tort de duminica-1
Tort de duminica-2

COMENTARII (22)

Silvioara

Silvioara 1

05.03.2012, 11:59

Simona, Ica multumesc pentru aprecieri

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:07

bun bun

Silvioara

Silvioara 1

05.03.2012, 15:03

Multumesc, "domnule Motan"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!