Tort de fructe pentru sezonul rece

de danakarin in Prajituri, 19 Ian 2013 | 1835 vizualizari

 

I-am zis asa pentru ca fructele si mirodeniile folosite se potrivesc sezonulul in care suntem. Ma refer mai ales la combinatia dintre migdale, mere si scortisora care mir mi se pare ca se potriveste bine iarna.
Putem folosi diferite fructe, fie proaspete fie din compot. Mie imi place indeosebi cu prune .
De data asta am combinat prunele din compot cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g de unt
  • 100 ml de lapte
  • 300 g de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 mere
  • fructele din compotul de prune, dupa gist
  • 2 lingurite de zahar praf
  • o lingurita de scortisoara
  • 50 g de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de fructe pentru sezonul rece:

Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem  cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele,  apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un aluat omogen, de consistenta unui aluat de chec. Ungem si infainam o forma de tort de 26 de cm, turnam compozitia, si asezam la suprafata, in straturi concentrice merele si jumatatile de prune. Intr-un castronel amestecam fulgii de migdale cu zaharul praf si cu scortisoara si ii persaram apoi peste tort. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.incercam daca este copt cu scobitoarea.  Lasam  sa se raceasca in forma, apoi detasam inelul si savuram prajitura! 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de fructe pentru sezonul rece-0
Tort de fructe pentru sezonul rece-1

COMENTARII (19)

Geanina87 1

20.01.2013, 00:14

danakarin 1

20.01.2013, 08:07

Multumesc, dragilor

Satisfyyourcravings 1

20.01.2013, 12:32

Wow! Îmi place mult rețeta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04