TORT DE GHEATA

de liana_geicu in Torturi, 29 Noi 2009 | 5092 vizualizari

 

este un tort foarte usor de facut care nu se coace....

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuci prajite/alune macinate
  • 2 banane, fructe din dulceata, visine din compot/visinata, stafide
  • 2 galbenusuri
  • 150 g biscuiti populari macinati
  • 3-4 linguri cacao
  • 250 g frisca
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE GHEATA:

Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul vanilinat. Dupa ce se raceste se adauga pe treptat in crema de unt. Apoi se adauga nuca (alunele), fructe din dulceata, visine din visinata/compot, 1-2 banane taiate felioare, stafide.

Se tapeteaza o tava sau o craticioara cu celofan, se toarna 1/2 din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao, se pune peste prima parte si se da la rece. A doua zi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Optional se poate rade si ciocolata deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - TORT DE GHEATA 11520
retete culinare - TORT DE GHEATA 11521
retete culinare - TORT DE GHEATA 11522
retete culinare - TORT DE GHEATA 11523
retete culinare - TORT DE GHEATA 11524

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:29

Se face foarte repede, ionix si e bine ca nici nu se coace

elena1988 1

06.03.2011, 14:45

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S