Tort de iarna

de violette in Torturi, 12 Feb 2010 | 2923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  •  cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  •  intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  •  faina - 2 linguri
  •  un galbenus de ou
  • esenta de portocale;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna:

Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
Cat timp sta frisca la rece pregatim crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;

 Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie.

 Se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de iarna 17063
retete culinare - Tort de iarna 17064
retete culinare - Tort de iarna 17065
retete culinare - Tort de iarna 17066
retete culinare - Tort de iarna 17067
retete culinare - Tort de iarna 17068
retete culinare - Tort de iarna 17069
retete culinare - Tort de iarna 17070
retete culinare - Tort de iarna 17071
retete culinare - Tort de iarna 17072

COMENTARII (12)

violette 1

13.02.2010, 13:24

Din pacate nu mai am, a fos cadou de o zi de nastere dar data viitoare sigur o sa te invit la o feliuta de tort "virtuala"

tzimbi 1

19.02.2010, 10:43

Foarte bine arata!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D