Tort de iarna cu ciocolata si cocos

de Sylvia in Torturi, 24 Dec 2010 | 8350 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru sarbatoarea de Mos Nicolae, e tortul nostru preferat, foarte lejer si aromat, nins cu cocos precum o zi de iarna. Noi l-am aniversat si pe piticul nostru care are si numele de Nicolas deci a fost pentru noi un tort aniversar.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un blat de tort sau simplu sau in varianta cu cacao cum am facut eu acum.
  • Eu l-am facut din
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • 3 linguri unt topit,
  • praf de copt. 
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • 4 oua, 
  • 4-5 linguri de cacao,
  • 8 linguri de zahar,
  • 200 grame de unt.
  • Pentru insiropare avem nevoie de
  • rom,
  • zahar si apa,
  • pentru  decor
  • nuca de cocos si fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna cu ciocolata si cocos:

 Preparare: se face blatul de tort mixanduse-se albusul pana devine spuma cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacao si untul topit. Se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute in functie de cuptor. Cand  blatul este racit se taie in trei parti transversale.

   Preparare crema: se pune intr-un vas in bain marie ouale intregi, zaharul si cacao si se mixeaza incet timp decateva minute pana se ingroasa crema si se omogenizeaza. Trebuie sa clocoteasca incet de tot sa nu se taie. Dupa ce este ingrosata se ia din bain marie si se amesteca incet pana se racoreste. Cand este calduta doar se adauga bucatile de unt.

   Dupa ce se incorporeaza untul se lasa cateva minute si se incepe montarea tortului. Eu am facut si un sirop de rom pentru blat din cateva linguri de rom, 100 ml apa, 2 linguri de zahar, fierte toate impreuna. Se pune primul etaj al blatului, se insiropeaza omogen si apoi se aseaza un strat de crema. Se continua in acelasi fel si celelalte doua etaje .

  Se incheie montajul cu un strat degeneros de crema .  Lipim cat e crema inca moale fulgi de migdale pe toata bordura tortului.  Tapetam partea de sus tortului cu nuca de cocos  .

  Decorati dupa plac eu am pus doar doua figurine mici de Craciun si o crenguta de brad . Craciun fericit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet