Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine

de dentistutza in Torturi, 25 Ian 2011 | 2715 vizualizari

 

Usor, racoritor, aromat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. biscuiti
  • 700 gr. iaurt gras
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 80 gr. zahar
  • 2 pliculete gelatina alba
  • pt insiropat biscuitii:
  • 200 ml apa+lichior de lamaie sau rom +zahar dupa gust
  • pt. jeleu:
  • 1 plic tort-gelee
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. suc fructe ( Granini sau apa+ sirop visine)
  • 3-4 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine:

Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata cantitatea. Se toarna peste biscuiti si se da la frigider pentru circa o ora pana se intareste.

In acest timp se pregateste pliculetul de tort-gelee Dr. oetker conform indicatiilor, incluzand si dulceata de afine. Se racoreste se toarna peste tort si se tine la frigider.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alta aroma de dulceata, sirop, fructe!

2

Jeleul de decor nu este indispensabil, tortul alb fiind frumos se poate orna dupa fantezia fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine-0
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine-1
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine-2
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine-3
Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine-4

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.01.2011, 08:11

bun bun

lia maria

lia maria 1

26.01.2011, 11:09

ce bun e

mirela0911

mirela0911 1

26.01.2011, 12:05

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!