Tort de iaurt si capsuni

de BuburuzaBubu in Torturi, 12 Iul 2012 | 2651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni + cateva pentru decor
  • 125 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de zahar praf
  • 8 foi de gelatina
  • 200 gr branza cremoasa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 80 gr zahar
  • 400 iaurt gras
  • 250 gr smantana lichida
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt si capsuni:

Biscuitii se macina in robot si se amesteca cu untul topit si lapte. Intr-o forma cu peretii detasabili (26 cm)se pun biscuitii se preseaza bine cu o lingura sau cu mana, dupa care se pune forma in frigider.

Facem un pireu din 100 gr capsuni si zaharul praf.Se taie marunt 150 gr capsuni. Se pune in apa la inmuiat 7 foi de gelatina, in alt vas se pune doar o foaie. Punem intr-un bol branza, zaharul vanilat, zeama de lamaie si zahar, amestecam bine dupa care adaugam treptat iaurtul si mixam in continuare.
Se iau 4 linguri de crema, adaugam gelatina din primul vas si se pune la bain-marie pana se dizolva bine gelatina, se adauga peste crema. Punem crema in frigider cca 20 min.

Luam 3 linguri din pireul de capsuni si adaugam foaia de gelatina stoarsa bine de apa si se pune la bain-marie, dupa care se adauga inapoi peste pireu. Capsunile taiate marunt se adauga si ele in pireu si amestecam usor.

Scoatem forma de tort si crema din frigider. Batem spuma frisca si o incorporam in crema de iaurt. Punem crema peste blatul de biscuiti si adaugam pireul de capsuni. Cu o furculita se amestecam usor in crema.

Se da forma la frigider pentru minim 5 ore! Inainte de servire decoram cu capsuni!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de iaurt si capsuni-0
Tort de iaurt si capsuni-1
Tort de iaurt si capsuni-2

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

12.07.2012, 21:27

Offff ce super bunatate..foarte frumos preparat!!

diaconta

diaconta 1

12.07.2012, 21:30

imi plac la nebunie cremele de iaurt cu fructe

andreea_angelo

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:10

ce bineeee arataaa!!!foarte bunnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!