Tort de inghetata

de monike in Torturi, 23 Iun 2011 | 3687 vizualizari

 

E tortul nostru preferat, il fac repede si tot atat de repede se si termina. Perfect pentru o zi torida de vara, ca cea de azi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de capsuni:  
  • 500gr de capsuni,
  • o lingura zeama de lamaie,
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150gr de smantana,
  • 50gr iaurt,
  • 2 linguri de miere,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 50 gr alune.
  • Pentru straturile de ciocolata:
  • 200 gr de ciocolata (milka cu lapte)
  • Pentru stratul de vanilie si pentru cel de ciocolata:
  • 4 oua,
  • 100 gr de zahar,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • 300 ml de smantana,
  • 150gr mascarpone,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • o lingura buna de cacao,
  • stcksuri din napolitana (de la Naty)de vanilie si de ciocolata,
  • 100gr de ciocolata cu lapte,
  • o mana de stafide,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Capsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura  lamaie si mierea.

Separam albusul de galbenus. Peste albus punem zaharul, lamaie, un pic de sare si batem bine pana se tine de castron( ca la bezea).Separat se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine cremoasa. peste smantana se pune treptat piureul de capsuni, iaurtul si apoi cate o lingura albusul batut spuma si galbenusul amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. Se pune la congelator.

Inghetata de vanilie si cea de ciocolata o fac asa:

  •  separ albusurile de galbenusuri,
  • bat albusurile cu zaharul,lamaia si un pic de sare (pana stau bat),
  • bat smantana cu un plic de zahar vanilat si apoi pun si br. mascarpone amestecand pana devine cremoasa,
  • peste compozitia de smantana si mascarpone pun treptat albusurile batute spuma si galbenusurile, (amestecand usor cu o paleta de plastic),
  • separ compozitia in doua, intr-o parte pun cacao si esenta de rom iar in cealalta parte pun esenta de vanilie,
  • dau la congelator.

Acum ca toate sunt la congelator iei o forma de tort cu margini detasabile desfaci fundul si desenezi pe o hartie de copt 2 cercuri peste care torni  ciocolata topita pe aburi si dai la congelator sa se intareasca. Inghetata din congelator trebuie amestecata la fiecare 45min (ori mai devreme depinde cat de tare ingheata congelatorul tau) pentru a evita formarea acelor de gheata. Cand a capatat consistenta unei inghetate se trece la asamblarea tortului in forma de tort  cu margini detasabile pe care am tapetato cu folie de plastic.

  1. Primul strat ete de gem peste care punem alunele tocate marunt,
  2. al doilea este de inghetata de capsuni,
  3. un disc de ciocolata,
  4. inghetata de vanilie in care am pus sticksuri de vanilie,
  5. disc de ciocolata,
  6. inghetata de ciocolata in care am pus 50 gr de ciocolata tocata marunt, stafidele tinute la hidratat in apa cu rom si sticksuri de ciocolata,
  7. deasupra am pus restul de ciocolata taiata marunt si stcksuri de napolitana

Totul se da iar la congelator pana se intareste bine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de inghetata-0
Tort de inghetata-1
Tort de inghetata-2
Tort de inghetata-3
Tort de inghetata-4
Tort de inghetata-5

COMENTARII (25)

adry88

adry88 1

28.06.2011, 16:35

ce buntate

Lau

Lau 1

01.07.2011, 17:02

bunatate

babi5

babi5 1

16.12.2014, 06:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!