Tort de inghetata

de deyutzky in Torturi, 1 Dec 2013 | 8067 vizualizari

 

Am pregatit acest dulce cu ocazia implinirii a 7 ani frumosi a celor de la SunFood! Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Laurei Adamache, ea fiind si sursa de inspiratie a acestui tort.
Dar azi fiind 1 decembrie, va invit pe toti la o felie de tort! :D
PS: e prima oara cand fac bezeleee!

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas bucati SunFood
  • 4 galbenusuri medii
  • 65 g zahar
  • 15 gr zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Bezele:
  • 2 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata cu lapte pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.

Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.
Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.
Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.
Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.

Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.

Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.

Bezele:  

Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine.   Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.
Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.
Bezelele trebuie sa ramana albe.
Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.
Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lia_ 1

10.12.2013, 21:28

exceptional! felicitari pt premiu

deyutzky 1

10.12.2013, 22:33

Multumesc mult Lia!

RuxyRux 1

10.12.2013, 22:37

Vai ce delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel