Tort de lamaie si Lemon curd

de danakarin in Torturi, 16 Oct 2013 | 2648 vizualizari

 

Am ales reteta aceasta pentru reteta 100 , e un tortulet simpatic ce l-am realizat de ziua fiicei mele, care a inplinit 32 de ani dar pentru mine va ramane mica mea Lizuca.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 30 ml suc de lamâie
  • 50 ml lichior de oua
  • 75 g de aminon
  • 75 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 60 g de ulei
  • 8 g de praf de copt
  • o lingurița de coaja rasa de lămâie
  • crema ganache
  • 400 g de ciocolata alba
  • 200 ml de frisca
  • o lingurița de sare de lămâie
  • o lingurița de coaja de lămâie rasa
  • lemon curd :
  • 2 ouă
  • 160 g zahar
  • o lingurița de coajă de lămâie
  • 85 g de unt
  • 3 ouă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie si Lemon curd:

Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile. 

Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja rasă de lămâie. Am turnat compozitia intr-o forma detașabile, dar același serviciu i-l face si o cratiță potrivită. Am copt cam 30 de minute la 175 de grade. Am scos blatul si l-am lăsat sa se racească învelit intr-un șervte ușor umezit. 

Am pregătit Lemon curd, amestecând la foc mic zeama de lămâie, untul si zaharul, am adăugat pe rând ouăle si am bătut compozitia pe foc până a primit consistența unei budinci. Am adăugat si coaja de lămâie. Am obtinut cam 3 borcănele, din care am folosit cam unul, restul am lăsat la frigider, se păstrează foarte bine. 

Pentru crema ganache am încălzit smântâna de friscă, am adăugat ciocolata albă mărunțită si am amestecat la foc foarte mic să se topească ciocolata, am mixat totul bine si am aromatizant cu sare de lămâie si coaja de lămâie. Am lăsat crema peste noapte in frigider sa se întărească bine. 

Asamblarea tortului a urmat a doua zi. Datorită faptului ca l-am învelit in șervte blatul  nu s-a uscat. am tăiat blatul in trei, am amestecat bine sa capete o consistenta mai aerata crema pe care am scos-o in prealabil din frigider si am lăsat-o o vreme la temperatura camerei. Am uns o lingurita de crema pe o tava, am pus prima felie de blat. In felul acesta tortul nu aluneca si l-am putut apoi îmbraca in cremă cu usurința. Am adăugat un strat subtire de Lemon curd apoi crema ganache, încă un strat de aluat, iar Lemon curd si cremă și apoi ultimul strat de aluat Am  îmbrăcat tortul cu crema rămasă. Am fost foarte mulțumita de rețeta așa ca pot sa o recomand Cu drag :-) 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de lamaie si Lemon curd 269159
retete culinare - Tort de lamaie si Lemon curd 269160
retete culinare - Tort de lamaie si Lemon curd 269161

COMENTARII (19)

Cris2711 1

16.10.2013, 19:44

danakarin 1

16.10.2013, 22:29

va multzumesc inca odata pentru urari si aprecieri !

babi5 1

16.12.2014, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S